top of page

Study

Posters

Rapporten

Het onderzoeksrapport ZOUT is geschreven in het kader van het afstuderen binnen de major landschapsarchitectuur. Dit onderzoek vormt een verdieping op een van de thema’s in het masterplan, de verzilting. Het onderzoek geeft ons informatie om dit masterplan verder uit te werken en tot een hoger niveau te brengen middels de deeluitwerking.

Door het onderzoek is onze zienswijze op de zilte teelt en zoute aquacultuur veranderd, we hebben inzicht gekregen in de werking van de systemen en nog belangrijker, in de landschappelijke eigenschappen.

ZOUT (AFSTUDEERONDERZOEK)

ZOET ZOUT SCHAKEL (AFSTUDEERWERK)

Dit rapport is een bundeling van mijn afstudeerwerk en omvat het ontwerpproces van masterplanfase tot detailuitwerking in de Brabantse Delta. Het rapport is gemaakt in het kader van mijn afstuderen binnen de major landschapsarchitectuur.



Het water in het Volkerak-Zoommeer wordt sterk vervuild door nutriënten van de landbouw. Het grootste probleem is de bloei van blauwalgen in het zoete water. Deze blauwalgen zorgen voor vis- en vogelsterfte en dat recreatieve potenties en ambities rond het meer niet gehaald kunnen worden. De enige oplossing is het zout maken van het Volkerak-Zoommeer. Hierdoor zal het landschap gaan verzilten waardoor veranderingen in de waterhuishouding en landbouw onvermijdelijk zijn. Het gebruiken van de verzilting in het nieuw landschap geeft hoge potenties voor landbouw, natuur en recreatie. Het voorstel in dit rapport speelt op een strategische manier in op deze onderwerpen. Voor verder informatie klik hier.

MINOR LANDSCHAP EN VERSTEDELIJKING

In de minor Planologie, Landschap en Verstedelijking leer je aan de hand van een actueel thema hoe je samen met andere partijen kunt komen tot integrale gebiedsplannen. Centraal staan de volgende vragen: Hoe organiseer je een project of een proces? Hoe creëer je draagvlak voor plannen en hoe krijg je de juiste partijen aan tafel zitten?
In opdracht van de Provincie Gelderland heb ik met 9 medestudenten, verenigd in het
studentenbedrijf Mindscape Works, onderzoek gedaan naar de verrommeling van het landschap. Wat is de oorzaak van verrommeling en wat kun je doen om dit te voorkomen? In kader van dit onderzoek is het dorp Nieuwaal en het rivierengebied geanalyseerd. Tevens is een literatuuronderzoek uitgevoerd. Daaruit blijkt dat verrommeling tussen de oren zit en daarom altijd maatwerk is. Mede op basis van interviews en diverse bewonersavonden hebben we het karakter van het dorp bepaald . Resultaat is een verrommelingsproof dorpsvisie, dat gedragen wordt door de bevolking van Nieuwaal. De uitkomsten, bestaande uit twee beeldessays voor Nieuwaal en het rivierengebied en het onderzoeksrapport 'Schetsen aan verrommeling' hoe om te gaan met verrommeling, zijn door de Provincie Gelderland gebundeld gepubliceerd. Het onderzoeksrapport 'Schetsen aan verrommeling' is bedoeld als bron van inspiratie en biedt handvatten voor het tegengaan van verrommeling. Daarnaast is er een schema dat inzicht geeft in oorzaken van verrommeling en dat kan helpen om verrommeling in de toekomst te voorkomen.

REPORT SUMMERSCHOOL 2009

Negen dagen lang werkten 20 internationale deelnemers aan twee centrale vragen: wat bepaalt de identiteit van een park en hoe kan duurzaamheid een plek krijgen in Park Lingezegen? Onder leiding van ontwerpers, (landschaps)architecten en kunstenaars benaderden de deelnemers het park vanuit originele invalshoeken als dans, gameontwerp, grafische vormgeving, kunst en klimaatverandering. Hier een verslag van de week.

ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT, GROEIT

LAAT JE INSPIREREN

bottom of page